Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A tökéletes otthoni lábápolás 5 titka

A tökéletes otthoni lábápolás 5 titka:

image-min-300x220.jpeg
1. Ne hagyd, hogy bőrkeményedés alakuljon ki a talpadon, sarkadon, talp párnádon ujjaidon, hisz ez melegágya a gombás fertőzéseknek és rengeteg kellemetlenséget okozhat!
Remek hidratáló krémek vannak, melyek napi használatával ez viszonylag jól megelőzhető.

2. Vigyázz a körömágyra! Sokan szeretik szinte teljesen eltávolítani a körömágybőrt, pedig nagyon óvatosan kell bánni vele. Ha teljesen hátratolod vagy levágod, sokkal könnyebben jutnak be a kórokozók a sérült felületen és begyulladhat, ami nagyon fájdalmas és gyakran orvosi kezelést igényel. Javallott a körömágy ápoló olaj használata, mert ennek rendszeres felvitele és bemasszírozása már önmagában is megakadályozhatja, hogy a körömágy bőre túlságosan ránőjön a körömlemezre.

3. Rendszeresen vágd a körmeidet! A lábkörmök esetében a szakmai protokoll az egyenesre vágás, de mindenkinek más a köröm és lábujj formája, így elsősorban az egyéni adottságokhoz kell igazodni.

4. Ha szereted a lakkozott körmöt, feltétlenül válassz a kezed körmein levő lakkhoz illő árnyalatot a lábkörmödre is!

5. Masszírozgasd a talpadat akár tenisz, vagy golflabda segítségével, hisz számos reflexpont helyezkedik el a talpon, melyek stimulálásával hozzájárulhatsz egészséged megtartásához.

smalllogo.png

 

A mappában található képek előnézete Manikűr-pedikűr