Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bach-virág erőpark kirándulás

2019.07.21

Péntek délután sor került a várva várt rohonci Bach-virágterápiás kirándulásra, ahol körbesétáltunk a „Bach-virág erőpark”-ban. A park nem csak azoknak szolgáltat kikapcsolódási lehetőséget, akik a témában már jobban elmerültek, hanem rengeteg pszichológiai és önismereti témájú interaktív feladattal is találkozhatnak az ide látogatók. Ezen kívül párokat, fiatalokat is láthatunk itt, ami viszont mindenkiben közös, a nyugalom és a környezet iráni tisztelet.

Sok kérdés fogalmazódott meg túránk során, ahol végighaladtunk a név szerint megjelölt növények mentén, melyeknél azok terápiás hatása is fel volt tüntetve.

Maga a park területe nem túl nagy, érdemes azonban megfogadni a bejáratnál is leírt javaslatot, ami azt tanácsolja, hogy lehetőég szerint időnket kihasználva, magunkban és érzéseinkben elmélyülve haladjunk végig ezen az úton, és hallgassunk intuíciónkra. Mivel minden növény különböző terápiás feladatokat lát el, hogyha valóban adott igényeinkre hallgatunk, érezhetjük, melyek azok a növények, amik adott esetben segíthetnek lelki állapotunk harmonizálásában.

p7190164.jpgIlyen például a jerikói lonc, mely a „múlt virága”, mely segít, hogy a jelenre és a jövőre tudjunk figyelni, múltban ragadt érzéseink pedig ne befolyásolják mindennapi életünket. 

Érdekes volt megfigyelni, mennyire más növényeket emeltek ki a résztvevők a látottakból- hatásaik előzetes tudta nélkül.

Miután átbeszéltük azokat, akkor kristályosodott csak valójában ki, mennyire jellemző az emberre saját választása.

Bár a park egész évben nyitva áll, érdemes a tavaszi-nyári időszakban menni, amikor a növények nagy része virágzik, így minden érzékszervünk aktívan részt vehet az énidős foglalkozáson. Jó hír azok számára, akik most nem tudtak velünk tartani, hogy megfelelő létszámmal újraindul a túra. Kérlek, amennyiben legközelebb Te is szeretnéd megtapasztalni, Rád hogyan hat a növények ereje, jelezd személyes üzenetben részvételi igényed.