Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bach-virág erőpark kirándulás

2019.07.21

Péntek délután sor került a várva várt rohonci Bach-virágos kirándulásra, ahol körbesétáltunk a „Bach-virág erőpark”-ban. A park nem csak azoknak szolgáltat kikapcsolódási lehetőséget, akik a témában már jobban elmerültek, hanem rengeteg pszichológiai és önismereti témájú interaktív feladattal is találkozhatnak az ide látogatók. Ezen kívül párokat, fiatalokat is láthatunk itt, ami viszont mindenkiben közös, a nyugalom és a környezet iráni tisztelet.

Sok kérdés fogalmazódott meg túránk során, ahol végighaladtunk a név szerint megjelölt növények mentén, melyeknél azok hatása is fel volt tüntetve. (Edward Bach tanai szerint a virágokból nyert eszenciák hatással vannak ránk.)

Maga a park területe nem túl nagy, érdemes azonban megfogadni a bejáratnál is leírt javaslatot, ami azt tanácsolja, hogy lehetőég szerint időnket kihasználva, magunkban és érzéseinkben elmélyülve haladjunk végig ezen az úton, és hallgassunk intuíciónkra. Mivel - E. Bach és követői szerint- minden növény különböző lélekemelő feladatokat lát el, hogyha valóban a belső hangra hallgatunk, érezhetjük, melyek azok a növények, amikre adott esetben szükségünk lehet és segíthetnek lelki állapotunk harmonizálásában.

p7190164.jpgIlyen például a jerikói lonc, mely a „múlt virága”, mely - E. Bach szerint-segít, hogy a jelenre és a jövőre tudjunk figyelni, múltban ragadt érzéseink pedig ne befolyásolják mindennapi életünket. 

Érdekes volt megfigyelni, mennyire más növényeket emeltek ki a résztvevők a látottakból- hatásaik előzetes tudta nélkül.

Miután átbeszéltük azokat, akkor kristályosodott csak valójában ki, mennyire jellemző az emberre saját választása.

Bár a park egész évben nyitva áll, érdemes a tavaszi-nyári időszakban menni, amikor a növények nagy része virágzik, így minden érzékszervünk aktívan részt vehet az énidős foglalkozáson. Jó hír azok számára, akik most nem tudtak velünk tartani, hogy megfelelő létszámmal újraindul a túra. Kérlek, amennyiben legközelebb Te is szeretnéd megtapasztalni, Rád hogyan hat a növények ereje, jelezd személyes üzenetben részvételi igényed!