Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hastánc éltmódklub

Csaknem 15 éve foglalkozom orientális táncokkal, vagy ahogy sokak számára ismerősebb, hastánccal. tnc-013_30355328312_o.jpg

   Korábban éveken keresztül színpadi fellépéseket is vállaltunk társaimmal,     majd tanítványaimmal.

  Ez mára egy belső megélésű, sokkal spirituálisabb tánccá vált, mivel én        valójában inkább ebben hiszek.

   Ebből jött létre életmódklubunk, így egy komplexebb jelentéstartalmú, és       többrétű klub formájában járunk össze néhányan, hogy megéljük mindazt     a csodát, amit a tánc nyújtani tud. Azon túl, hogy egy remek mozgásforma, ami a különböző statikus és dinamikus elemek váltakozásával testi szinten segít a kevés mozgással járó életmód vagy egyirányú terhelés okozta tünetek esetén, lelki és szellemi szinten is kikapcsol, regenerál. 

Tapasztalatból mondhatom, hogy az ilyen női körökben rendkívüli erő van és ezt az erőt folyamatosan érezzük egymás társaságában, mindenki beleteszi a saját különlegességét, energiáját, jókedvét, amitől minden alakalommal feltöltődve indulunk haza. Manapság sokszor annyit szeretnénk adni szeretteinknek, hogy épp saját magunkról feledkezünk meg. Itt, ha csak egy kis időre is, de jut ránk egy kis "én-idő", ami úgy vélem, nagyon is szükséges.

A hastánchoz több féle eredetet is kapcsolnak, mi nagyrészt egyiptomi raqs sharkit táncolunk, mert ennél a tradicionálisabb vonalnál maradtak meg leginkább a kapcsolódások a földdel, a nőiséggel és az általunk vallottak fontosságával. Azt szeretném a többiek felé is közvetíteni, hogy bár a külső csillogás csodaszép, az csak a belső tündökléssel válhat teljessé és hitelessé.

Kecskés Andrea életmód-tanácsadó ( Jáki Hírnök V. Évfolyam 2. szám • 2019. novemberi, őszi szám •)

https://www.facebook.com/eletmodandi/